A-kasse undersøgelse 2009

Hjem/Råd og tips/A-kasse undersøgelse 2009

De danske A-kasser har samlet set ganske tilfredse medlemmer. Men der er dog fortsat en væsentlig spredning på tilfredsheden i de enkelte a-kasser og fagforeninger, som kan være interessant, når man står og skal vælge.

Arbejdsmarkedsdirektoratet har foretaget en ny undersøgelse af medlemstilfredsheden i over 28 danske a-kasser i løbet af september og oktober 2009.

Hvis man går helt ned i detaljerne kan man se, at STA A-kasse og CA A-kasse topper listen med det højeste antal tilfredse medlemmer med henholdsvis 79 og 78 indekspoint.

I bunden af listen finder man ASE A-kasse, der med 56 indekspoint har den laveste tilfredshedsvurdering af a-kassens medlemmer. Ligeledes i bunden findes Servicefagets A-kasse og HK/Danmarks A-kasse begge med 64 indekspoint.

Det er Handelshøjskolen og Århus Universitet, der har stået for undersøgelsen, og vurderingen er her, at spredningen i tilfredsheden fra a-kasse til a-kasse er stor i forhold til andre brancher.

Indekset for den samlede tilfredshed i de 28 danske a-kasser ligger på 72 i 2009. Derved er tilfredsheden i a-kasserne lavere end i de danske forsikringsselskaber, som har indeks 77, men højere end bankernes.

>> Se oversigten over billig A-kasse