Kan du overhovedet få kontanthjælp?

Hjem/Råd og tips/Kan du overhovedet få kontanthjælp?

Danmark er presset på økonomien
I Danmark er der i dag mange virksomheder, som må lukke eller skære ned igennem fyringer. Derfor er der flere og flere danskere bliver arbejdsløse.

Hvis du ikke er medlem af en a-kasse kan du kun muligvis få kontanthjælp
Hvis du bliver arbejdsløs og ikke er medlem af en A-kasse, så betyder det, at du er henvist til kun at søge kontanthjælp hos kommunen. Der er dog en række meget strenge krav, som du skal opfylde før du overhovedet kan modtage kontanthjælp.

Du kan f.eks. slet ikke modtage kontanthjælp hvis:

– Du har en opsparing på over 10.000 kr.
– Du bor i ejerbolig
– Du har en ægtefælle, der tjener for meget

Vær sikret mod dårlige tider
Du kan dog sikre dig og din familie mod økonomiske problemer ved en fyring, ved at melde dig ind i en A-kasse, mens du stadig er i arbejde.

Få ret til dagpenge uanset dine økonomiske forhold
Hvis du er medlem af en A-kasse har du ret til dagpenge, uanset hvilken formue du har, i hvilken type bolig du bor i og hvor meget din ægtefælle tjener.

Fagforeninger tilbyder gratis juridisk bistand
Herudover kan medlemskab af en fagforening hjælpe dig med juridisk bistand, hvis der skulle opstå problemer med din arbejdsgiver, for eksempel i forbindelse med en fyring, hvis du skal på barsel, eller i forbindelse med at vurdere din ansættelseskontrakt.

Bedre kurser og andre tilbud hos A-kasserne og fagforeningerne
En anden fordel ved at være medlem af en A-kasse er at de tilbud som A-kasserne udbyder som aktivering, ofte er mere karrierefremmende/ branchespecifikke end dem kommunen kan tilbyde dig, når du er på kontanthjælp.

>>Se alle billige a-kasser og fagforeninger her