Upolitiske fagforeninger og A-kasser

Hjem/Råd og tips/Upolitiske fagforeninger og A-kasser

Stigende tilslutning til upolitiske fagforeninger og a-kasser
Imens mange af de store fagforeninger i f.eks. LO længe er kommet med udmeldinger som: “unge fravælger fagbevægelsen”, “fagbevægelsen i krise, medlemmerne flygter” osv. Så har små uafhængige fagforeninger og a-kasser oplevet tilgang i medlemstallet.

Muligheden for indflydelse er større i en lille fagforening
Årsagerne til den nye trend er nok flere. Først og fremmest kan det være en fordel, at en specialiseret og upolitisk forening langt lettere kan tegne sig en tydelig profil samt give servicetilbud rettet direkte mod medlemmernes arbejdssituation.

Derudover kan opfattelsen af demokrati i upolitiske og uafhængige fagforeninger og a-kasser spille en væsentlig rolle, når en nyuddannet person skal vælge mellem de mange fagforeninger, der eksisterer i Danmark i dag.

Mere indflydelse i mindre fagforeninger og a-kasser
Det er nemmere for medlemmerne at få indflydelse i en lille forening, hvor der ofte er direkte valg til hovedbestyrelse og formand, end i en forening med mange hundredetusinde medlemmer og en kompliceret organisation.

Et valg for mange mindre fagforeninger at være upolitiske
Mange af de mindre fagforeninger har bevidst valgt at være partipolitisk neutrale. Dermed har de små fagforeninger mange handlemuligheder og signalerer til medlemmerne, at vi ikke har snævre partipolitiske interesser, men kan støtte gode initiativer bredt uanset hvilke partier, der stiller dem.

Lige børn leger bedst?
En af konklusionerne kan være, at de mange specialister, der eksisterer i det moderne danske samfund ønsker at være organiseret i fagforeninger med andre mennesker, som er i samme arbejdssituation og har samme uddannelse. Det er på det område, de små uafhængige og upolitiske fagforeninger og a-kasser tilbyder den rette løsning.

>>Se alle billige a-kasser og fagforeninger her